• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

bilinmeyenler ve bilinmesi gerekenler............     

 
Ramazan Bayramınız Mübarek Olsun





Kur'an-ı Kerim, bal arısı; kelimelerdeki ince detay ve içerdiği ilimler


Hep deniliyor ya, Ayetlerin bir kelimesiyle oynadığınızda çok farklı bir anlam çıkıyor, Ayet bozuluyor, bunun en güzel örneklerinden birisi arıyla ilgili Ayet. Bu Ayet üzerinden size bir kelimenin ne kadar önemli olduğu, ne tür bir ilim içerebileceği ve neden bir beşer tarafından yazılmış olamayacağını size anlatmaya çalışacağız.

Ayetlerdeki incelik ve ilim: "Ve Rabbin, bal arısına, dağlarda, ağaçlarda ve çardak kurulan yerlerde kovan yapın diye vahyetti" (Nahl Süresi; 68) "Sonra dedi, bütün meyvelerden bal toplayın ve gönül alçaklığıyla Rabbinizin yollarını tutun. Karınlarından çeşitli renkte ballar çıkar, onlarda şifa var insanlara. Şüphe yok ki bunda da düşünen topluluk için bir delil var." (Nahl Süresi; 69). Nedir bu Ayetteki incelikler?

1. Bal arasının geçtiği Nahl Süresi 68. tam 16 kelimeden oluşuyor ve Ayette tam 16 farklı harf kullanılmış. Keza bal arısı ismini taşıyan Sürenin (Nahl) kendiside Kur'an-ı Kerimdeki Süreler listesinde 16. sırada. Nedir o zaman bu 16'nın gizemi? Erkek bal arıları 16 kromozomdan, dişilerde 16 kromozomdan oluşur. Kutsal kitabımızda kullanılan harf ve kelimelerin sayısı dahi konu edilen şey hakkında (bal arısı) ne kadar detaylı bilgi verdiğini görüyormusunuz?

2. Nahl Süresi 68 ve 69. Ayeti Kerimeleri bize başka ne anlatıyor? Ayetlerde Rabbimiz bal arısını yuva yap, ye ve içecek üret diyor, bunu derkende dişil kelimeler kullanıyor. Burada ilginç olanı ne? Yuva edinen, yiyen ve bal üreten arıların erkek değilde dişi arıların olduğunu bilim dünyası bu yüz yıla kadar bilmiyordu. Yani bilim dünyasının bu yüz yıl öğrendiği bir bilgiyi kutsal Kitabımız bizlere bundan 1500 yıl öncesi bildirmiş. Kelimelerine, harflerine, kelimelerin dişil eril kullanımına, sıralamasına ve sayısına kadar kutsal Kitabımızın ne kadar derin bir içeriğe sahip olduğunu görüyormusunuz? Ne kadar şükretsek az. Umarız kutsal Kitabımızın değerini biliyorsunuzdur.

3. Bal üreten arıların bir değil iki karını var. Birisi balı depoladıkları karın diğeri ise sindirim sistemine bağlanan karınları. Ayetlerde kullanılan karın kelimeside tekil değil, çoğul. "Karnından" değil "karınlarından" kelimesi kullanılıyor. Buradan hem birden fazla karınları olduğunu anlıyoruz, hem iki karında da bal üretimi yapıldığı, çünkü karınlarından bal çıkar diyor, iki karında da bal olduğunu anlatıyor. Gelelim buradan o iki karına;

3. Kutsal kitabımızda geçen kelimelerin derinliğini anlamanız için bal arısıyla ilgili size bir bilgi daha verelim inşallah; iki tür bal arısı var, birisi balı ağzından çıkarıyor diğeri ise arka kısmından. Ağızdan çıkan ballar açık renkte olur, arkasından çıkan bal ise bağırsakların sindirimine uğraması sonucu koyu renkte çıkar. İncelik şu; eğer Ayet ağızdan çıkarır deseydi, Ayet defolu olacaktı, Ayetlerin açığını yakalamak için fırsat kovalayan ataist ve evrimciler, bu doğru değil çünkü anus kısmından çıkaran arılarda var diyecekti. Eğer anus kısmından çıkarır deseydi, bu sefer Ayet yine yanlış olacaktı, çünkü ağızdan bal çıkaran arılarda var. Bu iki türün ortak noktası ne ama, ikisininde ortak noktası karın. Hatta iki tane karınları var. Çiçeklerden aldıkları nektar ilk önce karınlarına gidiyor, sonrası birisi bunu depo olarak kullandığı karından çıkarıyor diğeri ise sindirim sistemine bağlanan karına yönlendiriyor. Bir kelime (karınlar) ile hem iki arı türü kapsam altına alınıyor, hem iki farklı karın, hemde bize balın rengi hakkında bilgi veriliyor. Müthiş değilmi?

Ayetlerin inceliğini ve içerdiği ilmi görüyormusunuz? Bu ince detayları peygamberimiz sav bilmesi mümkünmüydü? Değildi. O yüzden övünerek ve gururla kutsal kitabımızın Allah tarafından indirildiğini söylüyor ve inanıyoruz. Bir kelime veya harfi bile değiştirseniz, Ayetin bir anlamı kalırmıydı? Kalmazdı, Ayet çöp olurdu. O yüzden Ayetlerin içindeki her kelimenin her harfin bir gizemi bir anlamı ve içerdiği bir ilim var diyoruz. Bu gizem bu ilim nedir bunu belki bugün çözemeyebilirsiniz, bugün çözememeniz ama onun var olmadığı anlamına gelmez. Belki bir sonraki yüz yıl çözersiniz. Geçen yüz yıllarda çözülemeyen gizemleri bizlerin bu yüzyılda çözüyor olması gibi.

İslamla, dininizle gurur duyun. Şükredin ve Allahın Ayetlerini anlayacağınız dilden lütfen okuyun.









ahir zaman
kelimelerden türemiş hurafeler