bilinmeyenler ve bilinmesi gerekenler............     

 





 

namazın altında yatan hikmet


Namaz nedir? Günümüz ibadetlerini anlamanın en güzel yolu günümüzün teknolojisine bakmak. Bir çok yazımızda size bunu hatırlatıyoruz, günümüz teknolojisini anlarsanız ibadetlerimizide anlarsınız. İnsanın yeryüzünde teknolojik bir muadili varmı? Var. Bilgisayarlar (yapay zeka). Şimdi; namaz hakkında Ayetler bize ne diyor? "..Muhakkak ki, namaz, hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar.." (Ankebut Süresi; 45). Namaz ne yapıyormuş, bizi kötülüğe karşı koruyormuş. Bilgisayarları kötülüğe karşı koruyan ne? Firewall. Nedir bir firewall? Bir güvenlik duvarıdır. Bilgisayarınızın içeriğini koruyan bir güvenlik duvarı. Namazda bunu yapıyor, namaz abdest eşliğinde etrafınıza bir güvenlik duvarı örüyor ve sizi kötü yazılımlara karşı koruyor (şeytan). O yüzden İslam dini namazın kötülüklerden alıkoyduğunu söyler. Bazılarınızın aklına şu soru gelecektir; hocam ama bir çok kişi namaz kılıyor ve kötülük yapıyor, bunu nereye koyacağız? İşte burada da oruç ibadeti devreye giriyor;

Oruç nedir? Oruç hakkında İslami dini ne diyor? Günahlardan arınma yöntemi diyor. Oruça ilgili Ayetleri okursanız, bir günah işlediğinizde Allahu Tealanın o günahtan arınmak için sizi oruca yönlendirdiğini görürsünüz. Hadislerde bunu destekliyor; "Kim faziletine inanarak ve karşılığını Allah’ tan bekleyerek orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır" (Buhari, İman 28, Savm 6). Namaz ne yapıyordu, bizi dıştan gelen saldırılara karşı koruyordu. Oruç ne yapıyormuş, içimize sinmiş olanlara (günah) karşı koruyormuş. O yüzden İslam dini ramazan ayını, iyiyi kötüden ayırteden ay olarak görür; "Ramazan ayı; öyle bir aydır ki, insanlara doğru yolu gösteren, hak ile batılı ayıran Kur'an, o ayda indirilmiştir..." (Bakara Süresi; 185). İçinizdeki kirlerden arındığınız bir ay. Bunun yeryüzü muadili ne? Antivirüs programları. Güvenlik duvarı dıştan gelen saldırılara karşı korur, o güvenlik duvarını aşmayı başarmış ve sistemin içine yerleşmiş olanlarıda antivirüs programı temizler. İslam dininde de bu görevi oruç üstleniyor. Namaz sizi dıştan gelen saldırılara karşı koruyor, namaza başlamadan öncesi, örneğin ataların günahı ana rahminde size bulaştığında, bu şeytanlardan arınmayıda oruçla yapıyorsunuz. Müthiş değilmi? Varmı bu incelikler başka bir inanç sisteminde? Yok. O yüzden çok şükredin ve lütfen farz kılınan ibadetleri yerine getiriniz. Bu ibadetler Allah için değil sizin için. Özetlersek; namaz sizi dıştan gelen virüslere karşı korur, oruç ise ana rahminde veya siz namaza başlamadan öncesi günahkar bir hayatınız varken size bulaşmış olan virüsleri yok eder. Oruç tuttuğunuzda oruç bedeninizi o virüslere yönelik tarıyor, sonrası onları pasifize ediyor. Örneğin; oruç tutan bazı insanlarda mide ve baş ağrısı olmasının nedenide bu, dokularınız kirlerden (şeytanlar) arındırılırken bir arınma acısı yaşaması. Eğer oruç tuttuğunuzda dokularınız bir tepki veriyorsa, bundan korkmayın, tam aksi üzerine varın, demek orada arındırılması gereken bir mikrop var. Virüsler (şeytanlar) nerede ise oruç oraya el atar ve o bölgeyi arandırmaya başlar. Şeytanlar dokulardan arındırılırkende belirli semtomlar yaşarsınız. Bir sonraki sefer bedenim kaldırmıyor orucu dediğinizde, bilinki şeytanım kaldırmıyor demiş oluyorsunuz.

Miraç: namaz miraç gecesinde Müslümanlara farz kılındı. Peygamberimiz sav istediki Müslümanlarda o mübarek gecesinden payını alsın, onlarda Allahın huzuruna çıkabilsin. Bu isteğine karşılık olarakta Müslümanlara namaz indirildi. Dolayısıyla namaz Müslümanların miracı Allahın huzuruna çıkışıdır. Miraca çıkmadan önceside ne olmanız gerekiyor; temiz! Namaza başlamadan öncesi nasıl abdest alıyor fiziki bir temizlikten geçiyorsanız, namaza başlamadan öncesi manevi bir arınmadanda geçmeniz gerek. Bunuda oruçşa elde ediyorsunuz. Eğer o manevi arınmayı gerçekleştirmeden namaza başlarsanız, o zaman namaz kılıp kötülük yapan bir kişi profiline dönüşürsünüz. Manevi bir temizlikten geçmeden, namaza yani Allahın huzuruna çıkmaya çalışırsanız o zaman bilinizki namazınız sizi içten gelen vesveselere karşı korumayacak, siz namaz kılıp kötülük yapan bir insan olacaksınız. Çözüm nedir? Bilgisayar uzmanı gibi hareket edin, eğer bilgisayarınıza virüs bulaştıysa çözümü güvenlik duvarında aramazsınız, ilk önce anti virüs programına başvurusunuz. Antivirüs programların İslamda karşılığıda, kefaret oruçlarıdır. İnsanın üzerinde iki tür kul hakkı var birisi Allahın hakkı diğeri ise kulun. Allahın hakkı için tövbe edin, kul hakkı içinde helalleşin. Helalleşemiyorsanız örneğin atalardan size seriyat eden bir kul hakkı varsa o zaman mağdurların ruhuna gitmesi niyetine fakirleri doyurun, onada imkanınız yoksa o zaman oruç tutun. Oruç her Müslümanın yapabileceği en temel en basit hellaleşme, kul hakkından kurtulma yöntemi. Özetlersek; namaz ibadeti bilgisayarların güvenlik duvarı gibi sizi dıştan gelen tehditlere karşı korur, içten gelene ama değil. İçten gelen için ayrı bir programa başvurmanız gerek. Oruç ve fakirleri doyurmakta böylesine bir anti-virüs programı. Günümüzde bir çok insan namaz kılıp kötülük yapabiliyor çünkü o kişileri kötülüğe iten güç içten geliyor. Namazda içten gelen seslere karşı sizi koruyamaz korumaz.

Abdest: "Ey iman edenler! Namaza kalkacağınız zaman yüzlerinizi, dirseklere kadar ellerinizi ve -başlarınıza mesh edip- her iki topuğa kadar da ayaklarınızı yıkayın. Eğer cünüp iseniz, iyice yıkanarak temizlenin..." (Maide Süresi; 6). Bu Ayet belirli noktaların meshedilmesini söylüyor, neden bu noktalar bunu hiç merak ettinizmi? Enerji boyutları ile uğraşanlar bu Ayeti okuduğunda birşey dikkatlerini çekmiştir, o da meshedilen noktaların enerji giriş çıkış noktaları olduğu. İnsan bedeninde dört tane doğal enerji giriş noktası var, bu Ayetinde tam bu noktalara işaret etmesi bir tesadüf değil değerli dostlar. Örneğin; akupunktur meridyanlarına bakarsanız, bedenin enerji giriş çıkış noktaları olarak eller ve ayaklara işaret edildiğini görürsünüz. El ve ayak dışında bir de yüzünüz (ağız ve burun) var bir de başınızın üstü. Bu noktalar bedenlerinizin enerji akımları için öngörülen doğal giriş çıkış noktaları. Bu noktalarıda siz abdestle kapatmış oluyorsunuz. Abdestiniz bi nevi iç dünyanızın dışına bir sur örüyor. Bir güvenlik duvarı. Bu güvenlik duvarıda kötülüğün bedeninizin içine sinmesine engel oluyor. Abdestin kulağı meshetmek gibi sünnetten gelen noktaları ise dıştan gelen vesveseyede engel olacak şekilde ilave edilmiş. Abdest deyip geçmeyiniz, gördüğünüz gibi abdestin çok büyük bir önemi ve vazifesi var. Varsalımki ama, siz henüz namaza başlamadan o güvenlik duvarını inşa etmeden birileri kalenizin içine girmeyi başardı, örneğin anne rahminde (ataların işlediği günahlar), o zaman ne olur? Surlar dıştan gelen tehditlere karşı korur, birşey çoktan içe sindiyse ama, o zaman namaz ve abdest size fayda etmez. Siz ne kadar namaz kılsanızda içinizdeki virüsler anne rahminde neye programlandıysa sizi o günahlara sürükleyecek. Bir çok insanın namaz kılıp halen kötülük yapmasının sebebide bu, namaza başlamadan öncesi bedenleri çoktan kirlenmiş olması. Çözüm; oruç.

Özetlersek: namaz ibadeti vahiyden 12 yıl sonrası farz kılındı. Neden bunu hiç merak etmedinizmi? Neden ilk günden itibaren değilde, 12 yıl sonrası. Neden, çünkü Allahu Teala ilk önce hak hukuk ve ahlak gibi temel değerlerin bedenlere sinmesini istemiş. İlk önce temel değerler müslümanlara aşılansın, sonrası o değerler nasıl muhaza edilir onun yolunu gösteririm demiş. Yani ilk önce kirlerden arınsınlar, arındıktan sonrada o temiz hali nasıl korurlar (namaz) onun gizemini anlatırım demiş. Namaz farz kılınmadan öncesi Müslümanların bir manevi temizlikten geçirilmeleri, namaz kılmadan öncesi abdest zorunluluğu olması, bunlar bize namaz kılmadan öncesi kendimizi temizlememiz gerektiğini gösteriyor. Bunun nedeninide firewall ve antivirüs programları üzerinden çok iyi alıyoruz. Değerli dostlar; namaz bizi temizlemez, namaz elde ettiğimiz temizliği korumamızı sağlar. Eğer namaz bizi temizleseydi o zaman İslam dini iner inmez namazda iner, 12 yıl bekletilmezdi. Namazla ilgili Ayetleri iyi analiz edin ve bağlamı dışına çıkarmayın, Ayetler namazın bizleri kötülüklerden alıkoyduğunu söyler, günahlarımızı temizlediğini değil. "(Resûlüm!) Sana vahyedilen Kitab´ı oku ve namazı kıl. Muhakkak ki, namaz, hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah´ı anmak elbette (ibadetlerin) en büyüğüdür. Allah yaptıklarınızı bilir" (Ankebut Süresi; 45). Anlayacağınız namaz bizi daha iyi bir insan yapmaz, var olan kişiliğimizi korur! Oruç sizi daha iyi bir insan yapar, namaz ise o iyiliğinizi korumanızı sağlar. Namaz sadece konumunuzu korur, iyiseniz iyi, kötüyseniz o kötülüğü muhafaza etmenizi sağlar. O yüzden namaza değer verdiğiniz kadar oruç ve diğer ibadetlerede lütfen değer veriniz.

Örneğin; oruç sadece ramazan ayında uygulanan bir ibadet değil, bir virüs bir sıkıntı size musallat olduğu her defasında başavurulması gereken bir antivirüs programı. Bazı insanlar namazı dinin direği olarak görüyor, bu doğru değil. Nasıl bir bina bir kolon üzerine inşa edilmiyorsa İslam dinide bir ibadetin üzerine inşa edilmedi. Bina nasıl farklı kolonlar üzerine inşa ediliyorsa, İslam dinide farklı ibadetler üzerin inşa edildi. Her birininde diğeri kadar önemi var. Allahu Teala İslamı ve evrendeki düzeni kaideler üzerine inşa etmiş. Her bir ibadet farklı bir amaç güder, sizde o amacı öğrenin ve o ibadeti o bağlam doğrultusunda uygulayın ve o ibadete bunun ötesinde fazla anlam yüklemeyin. Eğer bir ibadeti fazla yüceltirseniz, oruç ve zekat, haç ve sadaka gibi İslamın diğer ibadetlerini gücendirirsiniz.









kelimelerden türemiş hurafeler