abdestin altında yatan hikmet- bölüm 1: enerji yolları
Abdestin altında yatan gizem; "Ey iman edenler! Namaz kılmaya kalktığınız zaman, yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerinizi yıkayın. Başlarınızı meshedin, iki topuğa kadar da ayaklarınızı yıkayın. Eğer cünüp iseniz temizlenin. Hasta iseniz, yahut yolculukta iseniz, yahut biriniz abdest bozmaktan gelmişse yahut kadınlara dokunmuşsanız, su da bulamamışsanız, temiz bir toprağa teyemmüm edin. Bunun için de yüzlerinizi ve ellerinizi o toprakla meshedin. Allah size bir güçlük çıkarmak istemiyor, fakat sizi temizlemek ve şükredesiniz diye de üzerinizdeki nimetini tamamlamak istiyor" (Maide Süresi; 6). Abdestle ilgili ihtiyaç duyduğumuz tüm bilgileri bu Ayet bize veriyor, Kur'an-ı Kerimin güzelliklerinden biriside bu, bazen bir konu Ayetlere serpiştiriliyor, bazende tüm bilgiler bir Ayetin içine paketlenip bize servis ediliyor, herhalukarda Rabbimiz ihtiyaç duyduğumuz tüm bilgileri öyle veya böyle bize aktarıyor, bizi gizemde bırakmıyor.
Bu Ayet bizlere ne tür bilgiler veriyor? En basiti, ne zaman abdest almamız gerektiğini bize söylüyor, o da namaz öncesi.
Namaz öncesi Rabbimiz neden abdest almamızı istiyor? Namaz Müslümanların Miracı, o an biz Allahın huzuruna çıkıyoruz. Rabbimizde karşısına temiz çıkmamızı istiyor. Konu bundan ibaretmi; elbette hayır. Rabbimiz adına yapılan herşey, insanın hayrına birşeyler içeriyordur, bizim görevimizde bizle ilgili bilgileri açığa çıkarıp insanlığın bilgisine sunmak. Abdest bizim için ne hayrı içeriyor olabilir; namaz öncesi bize farz kılındığına göre, sorunun cevabını namazda aramalıyız.
Namaz ibadeti neyi temsil ediyor demiştik? Bu sorunun cevabında şanslıyız, çünkü bunu daha önceki yazılarımızda deşifre etmiştik ve firewall (güvenlik duvarı) görevi görüyor demiştik. Yani, zararlı şeylerin bize nüfus etmesine engel oluyor demiştik. Bunu nereden çıkarmıştık; Ayetten. "Şüphesiz ki namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar" (Ankebût suresi, 45). Şimdi;
Namaz insanların güvenlik duvarı ise, o güvenlik duvarı nerede olmalı, örneğin bilgisayarların neresinde? Dışarıdan o sistemin içine nerede giriş yapılıyorsa, orada olmalı.
Nerede o giriş noktası? Bu sırrıda bizlere abdestle ilgili Ayet (Maide Süresi; 6) veriyor. Nasıl veriyor; doğrudanmı veriyor, hayır dolaylı yoldan veriyor. Nasıl dolaylı yoldan veriyor; nereleri yıkamamız gerektiğini anlatıyor, oradanda giriş çıkış noktalarının orası olduğunu anlıyoruz. Sizlere bu Ayetin abdestle ilgili tüm bilgileri bizlere aktardığını söylemiştik, bu Ayet bizlere sadece namaz öncesi abdest almamız gerektiğini ve nerelerini su ile yıkamamız gerektiğini anlatmıyor, ayrıca insan bedenine giriş çıkış hangi noktalardan gerçekleşiyor bizlere o noktaları gösteriyor. Örneğin yüzünüzü yıkayın diyor, buradan anlıyoruzki negatif enerjiler hava yoluyla ağız ve burundan girebilirler. Örneğin başınızı mesh edin diyor, buradan anlıyoruzki başımızın üstünden bedenimize giriş sağlayabilirler. Örneğin; dirseklere kadar ellerinizi ve topuklara kadar ayaklarınızı su ile yıkayın diyor, buradanda ayak ve ellerden giriş yapabildiklerini anlıyoruz. Neden dirseklere ve topuklara kadar yıkayın diyor, bununda çok ayrı bir nedeni var, bunuda yazımızın sonunda size anlatacağız.
Değerli dostlar; inanın, müthiş bir dine sahibiz, ne kadar övünsek ne kadar şükretsek az. Hangi Ayeti açsanız inanılmaz bir ilmi derinlik görüyorsunuz. İnancımızın sahip olduğu bu derin ilmi bilgileri toplum bilmediği, İslamı temsil ettiğini söylen cemaat ve tarikatların bu bilgileri topluma aktarmadığı, bin yıl öncesine ait bilgilerle ortalıkta dolaştığı için ama, İslam dini maalesef yobaz bir inanç sitemi gibi algılanıyor. Böylesine bir imajın İslama yapıştırılmasına sebep olanlarda bunun bedelini mutlaka bir gün öder. Biz inşallah bu imajı değiştireceğiz, böyle olmadığını tüm aleme anlatacağız.
Abdest adığımız noktaların bedenimizin giriş çıkış noktaları olduğunu nereden çıkardık, sonuçta bu Ayet bize doğrudan bunu söylemiyor? Bu sorunun cevabını bize farklı bir ilim farklı bir inanç kültürü veriyor. Hangisi? Doğu ve batı iliminde bedenin enerji akımları (meridyen) ile ilgilenen ve bunu haritalayan tek bir bilim dalı var, o da akupunktur. Abdest ve namazın doğruluğunu, kötülüklere karşı koruduğunu biz bu ilimle teyit edebiliyoruz.
Akupunktur ilmi bize ne anlatıyor? Bizlere bedenimizin içindeki enerji hatlarını, giriş çıkış noktalarını, kaç tane olduğunu, nereden başlayıp nereye uzandıklarını anlatıyor. Yani bedenimizdeki enerji hatları ile ilgili bizlere detaylı bir haritalama sunuyor. Örneğin; her bir organın (toplam 12 tane) kendisine has bir enerji güzergahı, dış dünya ile bir bağlantı noktası var. Bu 12 hattın 6 tanesi enerjiyi bedenin içine doğru taşıyor, 6 taneside bedenden dışarıya doğru. Bedenden içeriye taşıyanlara "Yang" deniliyor, bedenden dışarıya taşıyan hatlarada "Yin" deniliyor. Yang ve Yin enerji hatları kol ve bacaklara nasıl dağıtılmış; bedenin sağ tarafında 6 tane, bedenin sol tarafında 6 tane hat var. Örneğin sağ bacakta 6, sağ kolda 6, sol bacakta, 6 sol kolda 6 hat. Bu 6'ların 3 taneside Yang, 3 taneside Yin hattı. Yani; her bir uzvumuzda 3 tane hat sürekli bedenin içine enerji akımı sağlıyor, 3 taneside dışa doğru.
Özeti; Yang enerjisi bedenin arka kısmı ve eril enerjiyi temsil ediyor, Yin enerjisi ise bedenimizin ön kısmı ve dişi enerjiyi temsil ediyor. Yang (eril) hatları enerjiyi ellerden alıyor, bedenin içine çekiyor ve sonrası ayaklardan da çıkarıyor. Yin (dişi) enerjisi ise ayaklardan enerjiyi alıyor ve kollardan çıkarıyor. Buradan ne dersi çıkarmanız gerekiyor; bu hatların bizlere ilahi düzeni aktardığı bilgisini çıkarmamız gerekiyor. Bunu açalım; Yang enerjisi erkeği temsil ediyor, erkekte İslam dininde neyden sorumlu, çalışıp eliyle ailesini beslemekten sorumlu. Yang enerji hattına baktığımız zamanda bunun tezahürünü görüyoruz, Yang (eril) hatları ellerden giriyor ve bedeni enerjiyle besliyor, sonrası ayaklardan çıkıyor. Aslında çıkıyorda demeyelim, çünkü Yang-Yin hatları birbirlerinin devamı, ayaklarda Yin enerjisiyle birleşiyor diyelim. Yin enerjisi neyi temsil ediyor; kadını. Kadının İslamda görevi ne; anne rahimi gibi muhfaza etmek ve büyütmek. Doğada bunu kim yapıyor; toprak. Dolayısıyla Rabbimiz dişi enerjinin kaynağını doğrudan toprağa bağlamış. Yin (dişi) hatlarını incelediğinizde de bunun tezahürünü görüyorsunuz, ayaklardan giriyor ve bedene yayılıyor. İslam dini ve Allahın düzenindeki incelikleri ve detayları görüyormusunuz? Müthiş. Milyonlarca insan sabah akşam bu hatlarla uğraşıyor, seanslar yapıyor, kimin aklına gelirdiki insana inen rızıkların (enerji) dişi ve eril olmak üzere ayrı ayrı hatlardan indiği. Biraz daha detaya inseniz büyük ihtimal dişi olan atalarımızdan gelen günahların dişi hatlara (Yin), eril olan atalarımızdan gelen günahlarında eril hatlara (Yang) yerleştiğini görürsünüz. Buradanda günahların veya rızkın öylesine rastgele insan bedenine serpiştirilmediği, quantum boyutu ve ötesi hesaplanarak insana indirildiğini anlayabilirsiniz. "O gün gün hiç kimseye zerre kadar haksızlık edilmez. Siz ancak yaptıklarınızın karşılığını alırsınız" (Yasin Süresi; 54). "Zerre" kelimesinden rızkın quantum ve ötesi boyutunda hesaplanıp kişiye indiğini çıkarabilirsiniz.
Bu hatların (meridyen) abdestle ne ilgisi var? Akupunktur hatlarını incelediğimizde bu hatların abdestle ilgili Ayetteki noktalarla örtüşdüğünü görüyoruz. Ayet bizlere dirseklere kadar ellerimizi, topuklara kadar ayaklarımızı, yüzümüzü ve başımızı yıkamamızı emrediyor, eller ve ayaklarda akupunktur noktaları ile örtüşüyor. Abdestle ilgili Ayet, yüzümüde mesh etmemizi söylüyor, bu nokta niye akupunktur haritasında yok? Akupunktur ilmi elektromanyetik akımların bedenimize giriş çıkışları ile ilgilenir, abdestle ilgili Ayet ise bununda ötesine gidiyor ve hava yoluylada bize sinebilecek varlıklara karşı bizi uyarıyor ve o noktayıda abdestle kapatın diyor. Keza başımızın üstede böylesine bir giriş noktası ve keza akupunktur ilmi bu noktayıda görmemiş. Buradan abdestin bize sunduğu korumanın genişliği ve boyutunu anlayınız. Tam bir koruma sağlıyor.
O noktaları su ile mesh etmemiz bize ne sağlıyor? Akupunktur ilmi bizlere bir harita sunuyor, cin ve şeytan gibi canlı veya cep telefonları gibi cansız akımların (elektromanyetik akımlar) hangi hatlar üzerinden bedene girdiği ve yayıldığını bizlere gösteren haritalar. İslam dinin farz kıldığı abdestte o noktaları su ile mesh ederseniz o noktaları zararlı akımların giriş çıkışlarına kapatırsınız diyor.
Abdestin o noktaları negatif enerjilere karşı kapattığını nereden biliyoruz? Ankebut Süresi, 45. Ayeti Kerimeden biliyoruz, bu Ayet bizlere namazın kötülüklere karşı koruduğunu anlatıyor.
Soru şu o zaman; namazmı bizleri kötülüğe karşı koruyor, yoksa abdestmi?
Devamı 2. Bölümde....