bilinmeyenler ve bilinmesi gerekenler............     

 





 

kur'an ayetleri ve mucizeler- bilimsel açıklaması


Bir Ayet bir teknoloji: Ayet kelimesi hem kelime olarak Kur’an-ı Kerim’de geçer, örneğin; ay ve güneşin Allahu Tealanın birer Ayeti olduğundan bahsedilir veya Musa as’ı Ayetlerimiz ile firavuna gönderdik denilir, hem Kur’an-ı Kerimin kendisi Ayetlerden oluşur. Ayet kelimesi ile Allahu Teala neyi kastetmekte, Ayet kelimesinin bilimsel anlamı nedir? İlahi kavramları ve düzeni anlamanız için Ayet kelimesinede bir açıklama getirme ihtiyacı duyduk sizlere hayırlı ve aydınlatıcı okumalar dileriz.

Ayet- yazılım: Ayetler birer yazılım programıdır, bilgisayarın ana işletim programından bağımsız çalışan, ama ona entegre edilebilinen programlar. Örneğin; bilgisayarınıza yüklediğiniz onca farklı program işletim sistemi ile gelmez, onlar bağımsız üretilir. O programları üretenler, o programları i
şletim sistemi ile çalışabilecek şekilde üretir, işletim sistemine yüklediğiniz zamanda işletim sisteminde bazı değişimlere sebep olur. Neye programlandılarsa işletim sisteminde onu gerçekleştirirler. Ayetlerde böylesine birer yazılım programı, ana işletim sisteminden bağımsız hareket eden, ama ana işletim sistemine (evren) yüklenildiğinde onu doğrudan etkileyebilen programlar.

Mucize nedir? Evrenin işletim sistemi ölçü ve denge içinde programlanmış, yani aşırı uç olaylara izin vermeyecek şekilde tasarlanmış. Allah aşırılığı sevmez. Örneğin; bilgisayar programcıları bilgisayarı belirli ölçüler içinde hareket edecek şekilde üretir. Bunun en basit örneği; bilgisayarın ısı’sı belirli dereceye geldiği an fanlar devreye girer, ısı derecesi artmaya devam ettiğinde de bilgisayar kendiliğinden kapanır. Sisteme zarar gelmemesi için bilgisayar programcısı o bilgisayarın belirli sınırlar ve ölçüler içinde hareket etmesini ister. Evrenide bir bilgisayar gibi düşünmelisiniz. Evren bir hardware (maddeden) bir de software'den (yazılım) oluşur. Gördüğünüz tabiat, fiziki alem bunun hardware boyutu. Bunlar yaratıldıktan sonrada Allahu Teala bunlara bir yazılım yüklüyor ve eşya canlanıp harekete geçiyor. Bir bilgisayarın bir yazılımla canlanması gibi. Bu yazılımın içine yerleştirildiğiniz zamanda bunun dışına çıkamıyorsunuz. Bilgisayar veya cep telefonu yazılımının dışına çıkamıyor olmanız gibi. Mucize ne? Tam da bu, yazılımın dışına çıkıp sisteme müdahale etmek. Şimdi; eğer mucize olarak adlandırdığımız doğaüstü bir olayı bu işletim sisteminde vukuu bulmasını istiyorsanız, o zaman bunu ayrı bir program olarak sisteme yüklemelisiniz, çünkü sistemin kendisi buna müsade etmiyor. Allahta bunu yapmış, peygamberlerin ihtiyaçlarına göre sisteme sonradan yüklenebilecek programlar yazmış. Bu yazılım progamlarınada halk arasında mucize deniliyor.

Özetlersek; mucizeler birer yazılım programı, ana sisteme sonrada yüklenen ve ana sistemde bazı arıza veya güzelliklere sebep olan programlar.
Bir sisteme dıştan nasıl bir yükleme yapılır, bunun en güzel örnekleri peygamberlerin gösterdiği mucizeler. Örneğin; Musa as. "Andolsun biz Musa'ya apaçık dokuz mucize verdik" (İsra Süresi; 101). Musa as'a 9 tane farklı yazılım programı veriliyor, bunlardan beş tanesi şunlar; "Biz de, her biri ayrı ayrı birer mucize olmak üzere başlarına tufan, çekirge, haşarat, kurbağalar ve kan gönderdik" (Araf Süresi; 133). Bunlar neden ayrı bir program olarak verilmek zorunda, çünkü çekirge istilası, kurbağa, haşere gibi sahneler aşırı uç vakalar, evrenin kendi yazılımının asla izin vermeyeceği olaylar, yani o olayların vukuu bulunması isteniliyorsa o programlar dıştan ana sisteme yüklenmesi gerekiyordu. Ayette bahsedilen çekirge istilası, kurbağa, kan, haşere gibi olayların hepsi ayrı, ayrı yazılmış programlar. Bunları Allahu Teala bir yazılım programı halinde yazıyor ve Musa as’ın kullanımına sunuyor. Bu programlar ana bilgisayara yüklendiği anda, o yazılım bir virüs programı gibi işletim sistemin belirli kesimlerini felç ediyor ve o olayların oluşumunu tetikliyor.

Kur'an-ı Kerim, hayatımızı kolaylaştıracak kullanıma hazır yazılımlar:
Ayet olarak adlandırdığımız cümleler ana sistemi etkileyebilecek, sisteme yüklendiği an o sistemde kısa veya uzun vadeli değişimlere sebep olabilecek programlardır. Peygamberlere bu yazlımlar verildi ve bunlar bu yazılımlarla nice mucizeler sergiledi. Peygamberler dönemi bittiğinde de Alah merhameti gereği insanı açıkta bırakmadı, mucizeleri mümkün kılan yazılımları, hatta bir kitap dolusu yazılımları (Kur'an-ı Kerim) yeryüzünde geride bıraktı. Bizlerin elinde şuan peygamberlere o mucizeleri mümkün kılan yazılımlar var. Üzücü olan ama bizlerin bunun farkında olmaması. Biz o mucizeleri (Kur'an-ı Kerim) duvarlarımızda asılı bir süs objesi olarak öylesine saklıyoruz. Hayatımızda nice sorunla karşılışıyoruz ama açıpta o Ayetleri okumuyor, onun gücünden yararlanmıyoruz. Özetleyelim; Ayetlerin varlığı bizim için çok önemli çünkü Allahın Ayetleri bizlere, içinde yaşadığımız dünyanın işletim sistemine müdahale etme, o ana yazılımı kırma olanağını tanıyor. Örneğin; Ayetleri bazen bir virüs programı gibi (büyü) kullanır ve işletim sistemini felç edebilirsiniz bazende bir anti virüs programı gibi kullanır, hastalıkları ve sorunları çözersiniz. Ayet deyip geçmeyiniz, Ayetler, içinde hareket ettiğiniz bilgisayarın işletim sistemine el atmanızı sağlayan, yani içinde yaşadığınız dünyanın akışını etkileminizi mümkün kılan yeryüzündeki TEK güç.

Bilgisayar ve evren: bilgisayarları icat eden insan değil Allah. Evren yaratılmadan önce, yaratılışın ilk gününden kıyamete kadar neler icat edilecek, neler giyilecek neler yapılacak Allah bunların her birini bir kağıda döktü (levh-i mahfuz), sonrada ilk sayfayı açtı ve "ol" dedi, sonrada o ilk sayfa var oldu ve hayat buldu. Bilgisayar ve evren ne alaka derseniz? Allah düzeni var etti, icat edilmesi gereken şeyleri önden belirledi, sonrada bu alanda en çok çalışana, hak edene o bilgileri ilham olarak yeryüzüne, o kişinin kalbine indirdi ve indiriyor. Şimdi; eğer Allah bilgisayarları kendi katında var etti ve bunun bilgisini yeryüzüne indirdiyse, o zaman bizler bunun nedenlerini araştırmalıyız. Bilgisayar ile Allah bizlere ne mesajı vermek istiyor acaba diye düşünmeliyiz. Bir bilgisayar ile Allahu Teala acaba bizlere evrenin işletim sistemi hakkında, düzenin nasıl kurulduğu hakkında bilgiler vermek istiyor olabilirmi? 

Mucize vs keramet: hayat olarak adlandırdığımız işletim sisteminin içinde iki tür varlık yaşıyor, birisi insan diğeri cin. İnsan somut boyutta, cinler ise soyut boyutta varlığını sürdürüyor. Soyut boyut yani cinler aleminden gelene keramet denir, somut boyut yani yeryüzünün fiziki boyutundan gelene ise mucize. Soyut boyuttan gelen müdahalelere işletim sistemi müsade ediyor (keramet), diğerine ise müsade etmiyor, dıştan ayrı bir program olarak yüklemeniz gerekiyor. Eğer birisinde doğaüstü bir hadise görüyorsanız, kendinize sormanız gereken ilk soru; cinlerin bunu yapma gücü varmı? Eğer varsa bilinki o cinlerin eliyle gerçekleştirilmiş bir hadise. Bu bilgi neden önemli? Maalesef tarikatlar cinlerin esareti altına girmiş durumda ve bu cinler insanları çok hurafe ve sapkın uygulamaların içine sürüklüyor. Bunuda tarikat liderine musallat olarak yapıyorlar. Cinlerin musallat olduğu tarikat şıhı kendisinde doğaüstü güçler görüyor, çevresi buna tanıklık ediyor ve insanlar bunun Allahtan geldiğine inanıp o şıhı yüceltiyor. Cinlerin sebep olduğu o basit olaylar insanları daha çok o tarikata bağlanmasını sağlıyor. Günümüz cemaat ve tarikatları nasıl yabancı istihbaratlar tarafından yönetiliyorsa, soyut boyuttada aynısı yaşanıyor. Şeytanlar, müslüman cin olarak o tarikata bulaşıyor ve soyut boyut üzerinden de tarikatları saptırıyor. Bu tarikatları Allahta korumuyor çünkü rabıta gibi uygulamalarla Allahı değil şıhlarını kutsuyorlar. Siz doğrudan Allahla iletişime geçemez bir aracayı ihtiyaçsınız diyerek, Allahla insan arasına bir beşeri sokuyorlar. Bu kadar yolunu sapmışlarıda Allah korurmu? Korumaz. Anlayacağınız, bir şıhın kerametinden size bahsedildiğinde, bilinki bu cin kaynaklı bir hadise.









kelimelerden türemiş hurafeler