piramitlerin yapımında yüksek teknoloji kullanıldımı?
Piramitler yüksek teknoloji içerirmi veya yapımında yüksek teknoloji kullanıldımı? HAYIR. Bu tür yapılara veya herhangi bir yapıya yüksek teknoloji göndermesi yapmadan, yüksek teknolojinin tanımını doğru yapmalıyız. Yüksek teknoloji nedir? Teknolojinin en basit tanımı; bedensel güçle değilde bir makine ile o icat yapılmış olmalı ve kullanılan malzeme toprak, taş ve odun olmaması. Piramitlerde bu kurala uymuyor. Örneğin; piramitler ile bir cep telefonu aynı şeymi? Birisi teknoloji diğeri ise bedensel güce dayalı bir eser. Cep telefonları taş, toprak ve odun içermeyen parçalardan oluşuyor ve bedensel güçle değil beyin gücüne dayalı bir eser. Bir yazılımdan, bir enerji kaynağından, bir sinyal verici ve alıcıdan, bir hoparlör bir mikrofondan, bir ekran teknolojisinden vs ibaret. Yüksek teknoloji dediğimizde aklımıza ilk gelen bunlar. Kabul, piramitlerde bir hesaplama var ve gök bilimlerinden faydalanılmış. Bu ama o eserin taş ve topraktan ibaret olduğu, fiziki güce dayalı bir eser olduğu gerçeğini değiştirmiyor. O yüzden piramitlerde yüksek teknolojiden bahsedilemez.
Teknoloji kullanılmadıysa o büyüklükte nasıl inşa edilebildi? Çin duvarı gibi insan ve hayvan gücüyle! On binlerce yüz binlerce köleyi öldüre öldüre. Örneğin; biz her yere gökdelenler dikiyoruz, nasıl yapıyoruz bunu? Uzaylılar' lamı; hayır. Ağır iş makinaları ile yapıyoruz. O dönemin insanlarıda ağır iş makineleri yerine, fil gibi ağır yük taşıyabilecek hayvanlar kullandı. Bir insanı değil on binlerce insanı kullandı. Siz bundan 7 bin yıl sonrası arkeolojik kazı yapsanız ve günümüzden kalan bir gökdelen keşfetseniz, bunu insanlar yapamazdı, buna kendi güçleri yetmezdi, mutlaka uzaylılardan yardım almış olmalılarmı derdiniz? Piramitler hakkında yürüttüğünüz mantığa göre derdiniz. Yanlış mantık yürütüyorsunuz. Bugünün eserlerinde uzaylı aramıyorsanız, geçmiş eserlerde' de lütfen aramayın. Geçmiş insan o taşı o yüksekliği nasıl taşıdı? Bugün ne tür yöntemler kullanılıyorsa geçmişte de benzeri yöntemler kullanıldı. Bugün metalden vinç kullanıldı, o dönem ağaçtan. O vinç'i hareket ettirmek için bugün elektrik kullanılıyor, o dönem insan ve hayvan gücü kullanıldı. Piramitler basit eserler. Bunların arkasında gizem aramayın. Basitliğin tanımı nedir? Eğer bir eser hayvan veya insan bedenlerin fiziki emekleri sonucu ortaya çıktıysa buna basit denilir. Kabul, yapıda müthiş geometrik hesaplamalar var. Bize göre ama bu ince hesapların kaynağı teknoloji veya uzaylılar değil cinler şeytanlar. O dönemin hamanları ve rahipleri her zaman şeytan ve cinler ile iletişim halindeydi. O yüzden de bu tür piramit yapıları dünyanın farklı kültürlerinde de görebiliyoruz. Cinler ve şeytanlar nereye mesken kıldıysa bu tür baatıl yapıları o yörenin şaman veya dini liderlerine inşa ettirmiş. Piramitlerin kendisi bir teknoloji içermez ama yapımın altındaki geometri o dönemi bilgisini aşıyor, dolayısıyla piramitlerde uzaylıların müdahalesi var diyorsanız bunu kabul ederiz, ama o bahsettiğiniz uzaylılar değil cinlerdi.
İlim nasıl gelişir? İlim geçmiş eserleri inceleyerek onların yapımımı çözümleyerek gelişir. Batı ile bizim aramızdaki farkta bu. Onlar piramitleri inceliyor ve o dönemin şartlarında tabandan tepeye, o ağır taşlar nasıl taşınmış olabilir bunu çözümlemeye çalşıyor. O çalışmalardan çıkardığı bilgileride günümüzde icat edeceği makinelere veya eserlere taşıyor. Siz bu soruları kendinize hiç sordunuzmu? Ben o dönemde yaşasaydım, o eseri o dönemin şartları ve imkanları içinde nasıl inşa ederdim sorusunu hiç kendinize sordunuzmu? İşte teknoloji üretenle sizin aranızdaki fark bu; onlar bu soruları ve dahasını kendisine soruyor, bunun teknik analizini yapıyor, siz yapmıyorsunuz. Siz kolaya kaçıyorsunuz. Detaylara kafa yormuyor, uzaylılar yaptı uzay teknolojisi kullanıldı deyip uzaylıların peşinde koşmayı, birilerin uydurduğu masallar peşinde koşmayı tercih ediyorsunuz. Batı realist hareket ediyor, siz ise masalları tercih ediyorsunuz. O yüzden batı üretiyor, biz uyuyoruz. Kabul, piramitlerde gök bilimi var ancak gök bilimi insanoğluna indirilen ilk ilimlerden biri. İlkel bir ilim, hayvancılık ve ziraat gibi.
Gök bilimi ilkel bir ilim: insanoğlu yeryüzüne indirildiğinde acilen üç şeye muhtaçtı; gıda, giyim ve kaybolmamak için yön bulma. İnsan cennetten kovulduğunda gıda ve giyim gibi temel ihtiyaç dışında bir de kendisine yabancı olan bu gezegende yönünü bulması gerekiyordu. Bu dünyada kaybolmaması için kendisine acilen bir ilim verilmesi gerekiyordu, Allahta Adem as'a gök bilimini indirdi. Gök bilimi yeryüzüne indirilen ilk ilimlerden birisi. Adem as döneminden beri var olan bir ilim. Yıldızları takip edip yön bulmanız, günlerin ve ayların sayısını takip edebilmeniz için indirilen bir ilim. Gök bilimlerinden bahsettiğimizde ilkel bir bilimden bahsederiz. En eski ilimlerden birisi olduğu ve bu ilimden teknoloji üretilemediği için bu ilime ilkel kelimesi kullanılır. Bir toplulukta gök bilimi bilgisi rastlıyorsanız bundan o topluluğun teknolojiye sahip olduğu, çok bilge bir topluluk olduğu anlamını çıkarmayın. Teknoloji üretimi için gök biliminden ötesine muhtaçsınız. Örneğin; NASA'nın ürettiği teknolojinin astrologlar tarafından icat edildiğini düşünmüyorsunuzdur herhalde.
Not: gök bilimi insan tarihinde üç evre yaşadı, bir; en ilkel şekli ile Adem as'a indirildiği hali. İki; İdris as' la ulaştığı seviye. Üç; son yüz yılın teknolojisi ile ulaşılan seviye. İlk ikisi peygamberler sayesinde elde edildi, üçüncüsü ise teknoloji ile elde edilen seviye. Örneğin; günümüzde burçlarla ilgili, yıldızların gizemleri ile ilgili ilmin kaynağı İdris as'dan gelir. Biz İdris peygamber sayesinde burçlar ve astroloji hakkında bilgileri elde ettik. İdris as gök bilimlerin üstadıydı. Babil ve mısırlıların gökler ve burçlar hakkında bildikleri İdris as'dan gelir!
Piramitler yüksek teknoloji değil semboller içerir: dünya hakimiyeti için iki güç birbiri ile savaşır, birisi hak diğeri baatıl. Hak olan taraf bu mücadeleyi peygamberler ve kutsal kitaplar üzerinden, baatıl ise bu mücadeleyi firavunlar üzerinden firavunun sembolleri üzerinden yürütür. Piramitleri incelediğinizde piramitlerde yüksek teknoloji aramayın, piramitlerdeki gizemli semboller üzerinde durun. Piramitler teknoloji değil semboller içerir. Bu sembolleride yeryüzüne hak iddia eden küresel akıl kullanır. Yırtıcı bir hayvan hükümdarlığını ilan ettiği alanı nasıl idrarıyla işaretliyorsa, bunlarda hakim oldukları her yere sembollerini dikiyor. Bu sembolleri bilirseniz düşmanınız nerede ve nasıl örgütlendi bu konu hakkında ipuçları elde eder düşmanınızı deşifre eder ve önleminizi alabilirsiniz. Bu gizemli semboller ve örgütlenmeler, bu yazının konusu değil. Bilmeniz gereken bu tür gizemli semboller ve bunu kullanan gizemli örgütler var. Piramitlere baktığınızda da ilk aklınıza gelmesi gereken bu semboller bu gizli örgütlenmeler. Piramitlerde yüksek teknoloji var diyerek, birilerin sizleri boş işlere sürüklemesine izin vermeyin. Hedef saptırmalarına, olmayan şeyler ile sizleri zaman kaybına uğratmalarına izin vermeyin.